Çok güzel oluyor.Tadına bakıpta tarif almayan olmuyor.
Margarinsiz güzel bir tarif.
Malzemeler
100 gr yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı nişasta
2,5 su bardağı un
1 kaşık yoğurt (yoğurt kaymağı da olur)
1 yumurta ( sarısı içine, akı üzerine )
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi (çok güzel aroma veriyor)
Üzerine kırılmış fındık, reçel (ben vişne reçeli ile yaptım)
__once sıvı malzemeleri karıştırın sonra kuruları da ekleyin(unu azar azar ekleyin) orta yumuşaklıkta hamur olacak . Elinizde yuvarlayıp ortasına parmağınızla çukur yapın önce yumurta akına sonrada kırılmış fındığa bulayın.Hafif pembeleşene kadar pişirin.Pişen kurabiye çukurlarına (bu aşamada çukurlar kabarmış olabilir parmağınızla yeniden çukurlaştırın) reçel koyun.Ben reçelleri fırından çıkarmadan 5 dk once koyuyorum…
bunlarda pişmeden önceki halleri
zaten kurabiye deyince ilk aklıma gelen bu oluyor :)
Eline sağlık Şeymacım.. tariflerinin takipçisiyim bundan sonra :)
Şeymacığım tamam eline sağlıkta, bize de diyorum sağlık olsa. Şöyle yapsan da Göksel Bey getirsede yesek:)
Şu tahinli kurabiyeni hala unutmuş değilim…Allahım nasıl birşeydi:) Elinin lezzetini özlemiyor değiliz:)
Seni zaten özlüyoruz da:)
Teşekkürler Arife abla
Yaparda beğenirseniz ne mutlu bana…
Tülay hanım yaparım yaparım da artık iş yerlerine servis yapamıyoruz sadece mekanda ikram ediyoruz. O yüzden tez zamanda biraraya gelinip bize geline. İkramlar yapılıp yenile.:)..Şifa ola İnşallah…
tesadüfen rastladım ve tarifinizi yaptım fırından çıktılar eşim gelene kadar kalmıcak gibi görünüyo :D teşekkürler
Denemenize ve beğenmenize çok sevindim…
Her zaman beklerim ziyaretinizi.Afiyet şifa olsun…